Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBF Dalen
Innebandy
IBF Herr Division 1
Coach Karlstén summerar första halvan av säsongen
2018-12-19 20:38
Innebandysäsongen 2018/2019 har nått halvtidsvila och jag tänkte i min roll som tränare försöka summera lite från den första halvan av säsongen.

Efter en relativt hård och tuff försäsong kände vi oss redo att i september starta igång med klassiska försäsongscupen Umeå Scandic Cup som arrangeras av vår egen förening IBK Dalen. Likt en blöt katt som precis klivit in genom dörren efter en ordentlig regnskur låg fortfarande fjolårets uttåg ur allsvenskan kvar i bakhuvudet och känslan av revansch var stor och påtaglig. Det syntes på spelarna att vi vill nå en högre nivå denna säsong och första spelhelgen i Umeå Scandic Cup och Division 1-klassen gav oss en indikation att det kommer vara fullt möjligt. Killarna spelade stort och med högt självförtroende. Det var egentligen bara i semifinalmatchen mot Sundsvall Ungdom som det blåste motvind, men killarna redde ut stormen efter sudden death och finalplatsen var klar. Efter en relativt avslagen match mot Gamla Stan kunde vi konstatera att andra raka guldet i Division 1-klassen var ett faktum.

Vi deltog också i Elitklassen av Scandic Cup och även där fick vi fina kvitton. Trots att många av spelarna klev in i turneringen med många matcher i benen så stod vi upp bra mot betydligt högre rankat motstånd. Ta bara resultatet 5-6 mot finska topplaget SPV som bland annat slog IBK Dalen med 10-7 i finalen.

Självförtroendena var alltså rejält kryddade inför seriepremiären mot Sundsvall FBC, kanske för kryddade. När väl matchen drog igång så var vi inte alls med och det såg ut som att killarna fortfarande satt kvar i bussen och mös till The Notebook som visades på vägen ner. Slutsiffrorna skrevs till 10-14 och jag tror även Sundsvall var lite fundersamma över vad dom precis hade fått bevittna. Trots tre viktiga pinnar för deras del. 

Andra matchen mot Bollnäs var vi rejält revanschsugna. Energinivån var hög och spelarna gick mest på adrenalin och suget att återigen vinna matcher. Det var inte alls som det fina spel vi visat på försäsongen men ack en så viktig seger. Slutsiffror 15-6.

Kanske kände vi efter detta att vi var på väg till tillbaka men återigen så var vi tillbaka på ruta ett efter en mycket svag insats mot Örnsköldsvik på bortaplan. Anfallsspel var det enda vi var intresserade av och slutsiffrorna skrevs till förlust 9-10. Kanske var det på något sätt bra att vi inte tog poäng i denna matchen trots bra läge till kvittering. 

Efter Ö-viks matchen tog vi ett möte och granskade dom punkter där vi kunde se stora brister. Någonstans här kom vändningen för oss efter en riktig krigarinsats mot Gamla Stan på hemmaplan. Slutsiffror 4-3. 

Spelet har sedan dess sett väldigt bra ut och segrarna har radats upp, faktum är att vi nu står på 8 raka matcher utan förlust (inräknat DM). 

Trots två stycken riktiga plumpar mot Sundsvall FBC och Örnsköldsvik så är vi nöjda med första halvan. Vi är i skrivande stund ett topplag precis som vi vill och förtjänar att vara. Med det spel vi nu presterar och med en stor nypa ödmjukhet kan vi förhoppningsvis göra en lika bra andra halva, och när serien ska summeras vara ett topp 4-lag och således få vara med och slåss om den så åtråvärda Allsvenska platsen. Den som lever får se! 

Väl Mött!
//Coach Karlstén  
 
Våra huvudsponsorer: