Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBF Dalen
Innebandy
Välkommen!
På denna webplats har vi samlat alla våra lag förutom våra två superligalag. Dessa finns på föreningens officiella webplats www.ibkdalen.se
IBF Dam Allsvenskan
Johansson klar för Dalen!
2018-06-23 09:38, IBF Dam Allsvenskan
Vi är glada att kunna presentera ännu ett nyförvärv till Dalens lag i allsvenskan! Det är Helena Johansson som under förra säsongen spelade i allsvenskan med Team Thorengruppen! 
IBF Dam Allsvenskan
Alexandra ny i Dalen!
2018-06-03 13:40, IBF Dam Allsvenskan
IBF Dalen kan nu presentera en ny spelare till allsvenska laget. Den 17-åriga backen Alexandra Güzel som kommer från Vindelns IF. 
IBF Dam Allsvenskan
Vanessa ny i Dalens allsvenska lag!
2018-05-29 09:17, IBF Dam Allsvenskan

Nu är det klart att 17-åriga Vanessa Östman tar klivet upp i Dalens allsvenska lag. Vanessa spelade under den senaste säsongen i Thorengruppens juniorallsvenskalag och i Gimonäs Umeå IF div 1 lag. 

Dataskyddsförordningen inom IBK Dalen
2018-05-24 15:49
Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar. Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här.

Nytt lag i Dalen - DJ17
2018-05-16 11:55

Försäsongen är i full gång för DJ17, IBK Dalens satsning på damjuniorspelare Inför säsong 2018/2019. Laget som kommer att bestå av spelare födda 2001-2003 är nu inne på sin andra vecka där de kör tre pass i veckan med fokus på kondition, styrka och snabbhet.

 

- Från föreningens sida vill vi kunna erbjuda innebandy på alla nivåer som spelarna efterfrågar, och gensvaret på denna satsning har varit stort med många spelare som visat intresse för att ta en plats i laget, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

 

Nytt träningsupplägg

Det är inte bara laget som blir nytt utan även hela säsongsupplägget där Dalen valt att köpa all fysträning av Umeå Performance Center. Under försäsongen håller UPC:s coacher i tre ledarledda pass per vecka och under säsong ska de hålla i två pass utöver lagets tre innebandyträningar och matcher.

 

- Vi vill se en minskad mängd skador samtidigt som vi vill ge spelarna de fysiska förutsättningarna att prestera så bra som möjligt på innebandyplanen och då kändes det rätt att ta hjälp av dom som är experter på området. Faller detta väl ut så kan det bli aktuellt med fler lag i framtiden, fortsätter Urban.

 

På innebandyplanen kommer laget att tränas av Magnus Lilliesköld och Johan Åsberg. Magnus är ett bekant tränaransikte i Dalen medans Johan är ny i föreningen efter att under många år varit tränare och ledare i Vindelns IF.

 

Nära samarbete med SSL och Allsvenska laget

DJ17 kommer att ha ett nära samarbete med både Dalens SSL-lag och det Allsvenska laget där gemensamma aktiviteter har planerats för säsongen. Nu närmast så kommer lagen i augusti att ha ett gemensamt träningsläger i Vindeln, vilket på allvar kickar igång inomhussäsongen.

 

- Våra SSL-tränare Henrik Wilhelmsson och Simon Stålberg är mycket positiva till upplägget och kommer självklart att stötta tränarna i den omfattning det behövs för att satsningen ska bli så lyckad som vi vill. Ambitionen är att inom några år ska dessa tjejer kunna fightas om en plats i det allsvenska laget eller kanske till och med i SSL-laget, säger Urban Karlsson.

 

Bred uppslutning

Nästan 30 spelare har hittills anslutit till träningsgruppen och för de som spelar fotboll så är det okej att stå över de träningspass där det krockar. 

 

- Vi är positiva till dubbelidrott och det är många år kvar innan dessa tjejer ska nå sin topp, men det vi sagt är att vi varken ställer högre eller lägre krav på de som dubbelidrottar. Den träning som vi kör under försäsongen med fokus på kondition, snabbhet och styrka ger positiva effekter även på annat idrottsutövande så bara den samlade träningsmängden inte blir för hög så ser vi gärna att spelarna kombinerar träningarna, säger Urban.

 

Mer information

Om du vill ha mer information om Dalens satsning på DJ17 så kontakta då IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson på tel. 073-088 64 84 eller e-post karlsson@ibkdalen.se. Vill du komma i kontakt med tränarna så når ni Magnus Lilliesköld på tel 070-648 58 67 och Johan Åsberg på tel 070-3553551

Nyheter från våra lag
IBF Dam Allsvenskan, 17/07 11:00 
IBF Dam Allsvenskan, 12/07 11:00 
IBF Dam Allsvenskan, 10/07 12:57 
P05 Södra, 06/07 15:54 
IBF Herr Utveckling, 25/06 09:24 
IBF Dam Allsvenskan, 23/06 09:38 
 
 
Våra huvudsponsorer: