Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBF Dalen
Innebandy
Välkommen!
På denna webplats har vi samlat alla våra lag förutom våra två superligalag. Dessa finns på föreningens officiella webplats www.ibkdalen.se

Inom IBF Dalen samlar vi våra ungdomslag, vi håller till i huvudsak kring Umedalen men bedriver också verksamhet på Teg. Vi vill koppla glädjen till rörelse och innebandy för att sätta det i centrum för allt vi gör. Glädje och tävling är inget som exkluderar varandra då barn tävlar så fort de får en klubba och boll eller om vem som är först till skolmatsalen. Vi anser dock att det är viktigt att barn tävlar och tränar utifrån sina förutsättningar och inte på de vuxnas villkor.

Barn- och ungdomsidrotten handlar inte om kortsiktiga vinster, den går ut på att koppla glädje till rörelse och innebandy för en långsiktig utveckling som fortsätter genom hela livet. Med den utgångspunkten så har vi inga uttagningar bland barn och ungdomar (<16år), alla barn delar lika på speltiden över en säsong och fokus ligger på att träna spelet och inte stå i kö vid koner. Barn blir bättre av att spela, inte av att titta på.
Vi tar inte längre kontanter
2019-01-10 14:21
Viktigt meddelande! Från och med på onsdag när IBK Dalens herrar möter Pixbo så tar vi inte längre emot kontanter.
Förköp gärna biljetter här och spara pengar (vid köp på hallen tillkommer 15 kr per biljett).
Anvisningar Barn- & Ungdomsidrotten
2018-12-27 12:30
Nu finns föreningens anvisningar för barn- och ungdomsidrotten upplagda på hemsidan, du hittar dem under fliken Trygga Idrottsmiljöer.
Påverkansträff - Riktlinjer för verksamheten
2018-11-22 13:46
Ska en som missar mkt träningar pga andra aktiviteter få likvärdig speltid som övriga? Skillnad på en 6, 12 eller 15 åring?
En spelare vill bara spela på en viss position och är lagets bästa där, är det okej att alltid låta den spela där? Finns det en åldersgräns där det är mer/mindre okej?
Ska en spelare som inte varit med på träning på ett par månader få följa med på cup och spela lika många matcher som övriga?

Ledare och Föräldrar bjuds in till en träff den 3e december där vi diskuterar riktlinjer kring föreningens verksamhet. Anmälan gör du via länken: https://goo.gl/forms/hnmH16GRYRHqKLe32
Skyddsglasögon säsongen 2018-2019
2018-09-27 13:37
Västerbottens Innebandyförbund påminner om att det är obligatoriskt för B-licensspelare (spelare födda år 2003 eller senare) att bära skyddsglasögon i tävlingsmatcher i innebandy.

Tävlingsbestämmelserna § 21 g, kapitel 3 
B-licensspelare, ska bära godkända skyddsglasögon när de deltar i bindande match. Spelare med särskilda skäl omfattas av en generell dispens från detta krav. Särskilda skäl anses som:

- Medicinska skäl (synfel som korrigeras med glasögon).

Svensk Innebandy har som grundinställning att man inte vill bestraffa föreningar eller lag som bryter mot denna bestämmelse vid enskilda tillfällen.

Det är ledarnas ansvar att ombesörja att spelarna har skyddsglasögon, samt att de som saknar skyddsglasögon inte bör tillåtas delta i matchen. 

Domare skall rapportera varje tillfälle då B-licensspelare saknar skyddsglasögon till Västerbottens Innebandyförbund, VIBF, via noteringen ”anmärkningsvärda förhållanden” i matchprotokollet.

Svenska Innebandyförbundet har ålagt administrerande förbund att om det förekommer situationer där spelare och ledare i vissa föreningar återkommande bryter mot obligatoriet med skyddsglasögon så tar VIBF ställning till om det skall ske någon form av sanktion.

Västerbottens Innebandyförbund kommer därför agera enligt följande:

- Vid första tillfället en rapport om anmärkningsvärda förhållanden inkommer till VIBF kommer aktuell förening och ledare kontaktas via e-post med en markering att laget brutit mot denna tävlingsbestämmelse.

- Vid 2:a tillfället samma lag figurerar i rapportering från domare kommer både aktuell förening och aktuell ledare kontaktas av VIBF via telefon.

- Om spelare i ett och samma lag återkommer vid fler än två (2) tillfällen under innevarande säsong kommer VIBF ha möjlighet att utdöma föreningen att betala en straffavgift om 3 000 kr för varje tillkommande ärende under innevarande säsong.
Föreläsning - Trygg idrottsmiljö
2018-09-20 11:36
Den 10e oktober anordnar Rädda Barnen en föreläsning kring barns trygghet i föreningslivet, föreläsare är tidigare höjdhopparen Patrik Sjöberg som berättar om sina egna erfarenheter. Patrik är en föreläsare som fått mycket beröm då hans berättelse inspirerar, berör och förändrar mycket. Föreläsningen är kostnadsfri men du behöver anmäla dig i förväg.
Nyheter från våra lag
P02/03, 17/02 18:31 
IBS Herr DIV 2, 15/02 14:18 
P02/03, 13/02 20:08 
P05 Södra, 05/02 18:12 
P05 Södra, 03/02 14:27 
P05 Södra, 30/01 10:37 
 
 
Våra huvudsponsorer: