Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBF Dalen
Innebandy
Välkommen!
På denna webplats har vi samlat alla våra lag förutom våra två superligalag. Dessa finns på föreningens officiella webplats www.ibkdalen.se

Inom IBF Dalen samlar vi våra ungdomslag, vi håller till i huvudsak kring Umedalen men bedriver också verksamhet på Teg. Vi vill koppla glädjen till rörelse och innebandy för att sätta det i centrum för allt vi gör. Glädje och tävling är inget som exkluderar varandra då barn tävlar så fort de får en klubba och boll eller om vem som är först till skolmatsalen. Vi anser dock att det är viktigt att barn tävlar och tränar utifrån sina förutsättningar och inte på de vuxnas villkor.

Barn- och ungdomsidrotten handlar inte om kortsiktiga vinster, den går ut på att koppla glädje till rörelse och innebandy för en långsiktig utveckling som fortsätter genom hela livet. Med den utgångspunkten så har vi inga uttagningar bland barn och ungdomar (<16år), alla barn delar lika på speltiden över en säsong och fokus ligger på att träna spelet och inte stå i kö vid koner. Barn blir bättre av att spela, inte av att titta på.
Nya anvisningar och spelregler för Barn- & ungdomsidrotten
2019-05-13 15:44
Föreningen har tillsammans med samarbetsföreningarna Väst på Stan under en tid arbetat med att uppdatera våra anvisningar och skapa en röd tråd för barn- och ungdomsidrotten.

Dokumentet innehåller anvisningar för föräldrar och ledare kring rubriker som Träning & Tävling, Ledarskapet, Barnens delaktighet och Trygghet och säkerhet med målsättningen att vi ska arbeta för att skapa en trygg idrottsmiljö där våra aktiva är delaktiga och får träna och tävla för att skapa en passion för idrott hela livet.

Träning & Tävling har kompletterats med ett antal spelregler för att ledare och föräldrar ska veta hur ett lag ska arbeta med allsidig träning, positioner, seriespel, speltid, cuper och samarbete mellan lag.  Spelreglerna har en progression i bl.a träningens specifitet och tävlandet utifrån olika åldersgrupper, spelreglerna följer också de nationella specialidrottsförbundens rekommendationer för barn- och ungdomsidrotten.

Du hittar anvisningarna och spelreglerna under rubriken Trygga idrottsmiljöer eller här.
IBF Herr Div 1
Anton Czitrom klar för Dalen!
2019-05-10 16:32, IBF Herr Div 1
IBF Dalen har gjort klart med ny assisterande tränare till den kommande säsongen i H1 Norrland. Tränaren Anton Czitrom har skrivit på ett 1-årskontrakt och ansluter till Dalen från KIS Köping Innebandy, som han var med och tog till division1-playoff under den gångna säsongen.
10 mot 3 med IBK Dalen SSL!
2019-02-27 13:17

Nu på söndag kl 17:00 spelar våra damer en superintressant och viktig match hemma mot Rönnby Västerås.


Dalen bjuder in till 10 mot 3 till alla ungdomslag i Umeå.


Ni kommer med minst 10 spelare och ledare från ert lag och så lottar Dalen ut ett besök på träning av 3 av våra profiler till ett av de lag som kommer på matchen.


Denna gång är det Linn Mikaelsson, Amanda Skyltbäck och Sandra Törnqvist som ni kan få besök av.

Missa inte chansen att se en riktigt spännande match och samtidigt kunna få besök av 3 spelare från SSL på er träning.


Självklart är det gratis entré för spelare och ledare i ert lag, även om ni blir fler än 10 och även om föräldrar och syskon vill följa med.


Anmäl er i biljettdisken med lag, förening och kontaktperson.

Vi tar inte längre kontanter
2019-01-10 14:21
Viktigt meddelande! Från och med på onsdag när IBK Dalens herrar möter Pixbo så tar vi inte längre emot kontanter.
Förköp gärna biljetter här och spara pengar (vid köp på hallen tillkommer 15 kr per biljett).
Anvisningar Barn- & Ungdomsidrotten
2018-12-27 12:30
Nu finns föreningens anvisningar för barn- och ungdomsidrotten upplagda på hemsidan, du hittar dem under fliken Trygga Idrottsmiljöer.
Nyheter från våra lag
P05 Södra, 11/05 20:16 
IBF Herr Div 1, 10/05 16:32 
P05 Södra, 07/05 17:54 
IBF Dam Allsvenskan, 06/05 11:33 
IBF Dam Allsvenskan, 29/04 09:38 
P05 Södra, 23/04 21:23 
 
 
Våra huvudsponsorer: