IBF Dalen
Innebandy
Välkommen!
På denna webplats har vi samlat alla våra lag förutom våra två superligalag. Dessa finns på föreningens officiella webplats www.ibkdalen.se
Åldersanpassad fysisk träning - Före pubertet
2017-05-03 12:00
Den 22/5 kommer vi anordna en del av den uppskattade utbildningen kring åldersanpassad fysisk träning tillsammans med Sandåkerns SK, Umedalens IF och SISU Idrottsutbildarna. Vi kommer att inleda med teori och avslutar därefter med lätt fysisk aktivitet och beräknas hålla på mellan 18:00-21:00 på musköten, Umedalen.

Det här tillfället riktar sig till ledare för barn i prepubertal ålder, barn som inte ännu kommit in i puberteten. Hoppas du som ledare tar chansen och anmäler dig till det här tillfället! 

Anmälan gör du via den här länken: https://goo.gl/forms/obTS9XZ9aOWVMnYW2
Idrott och NPF
2017-04-12 12:00
Idag har vi glädjen att kunna presentera ett arbete kring idrott och NPF, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det här materialet är ett resultat av samarbetet mellan Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK Dalen och vi hoppas med det här kunna bli bättre på att inkludera barn och ungdomar med NPF i vår verksamhet. NPF är ett samlingsnamn för de som har ADHD, Tourettes, asbergers eller autismspektrumtillstånd och dessa barn glöms ofta bort då vi pratar spelarutveckling. Med det här materialet hoppas vi kunna uppmärksamma många av de styrkorna som NPF innebär men också en del tips till dig som ledare som arbetar med barn med en eller flera NPF diagnoser. Du hittar materialet i länkarna här nedan eller i fliken "Handboken" och sedan "Spelarutbildningsplan".

Idrott och NPF: bit.ly/IdrottochNPF

 

Ledarkort Idrott och NPF: bit.ly/ledarkortNPF

Knattecup F/P-09
2017-03-13 15:00
Den 12/3 på avslutade en stor mängd barn sitt sportlov med att spela sina första innebandymatcher, detta då Sandåkern SK och IBK Dalen anordnade ett eget sammandrag/knattecup för våra flickor och pojkar födda -09 där också Hörnefors IF deltog med sitt F09 lag. Matcherna spelare de 3 mot 3 på en mindre plan i 1x12 minuter med signalbyten. Det var en dag som blev fylld med glädje, hejaramsor och otroligt mycket spring i benen. Vill du veta mer om sammandraget eller var du kanske på plats och tog lite egna bilder så får du gärna höra av dig till ungdom@vastpastan.se.
Utbildning - Akut skadeomhändertagande
2017-01-23 14:05
Tillsammans med SISU, SSK och UIF anordnar vi en utbildning för våra ungdomsledare i Akut skadeomhändertagande måndag den 13e februari en utbildning, vi startar 18:00 och håller på till 20:00 på Musköten, Umedalen. Vi kan tyvärr endast ta emot 30 deltagare så först till kvarn gäller, om det är ett väldigt stort intresse så försöker vi ordna ett till tillfälle senare.

Anmälan gör ni via den här länken:

Dags att rösta fram våra idrottshjältar i Umeå
2017-01-17 15:00
Nu drar röstningen igång och hjälp nu till att rösta fram våra Idrottshjältar!
IBK Dalen har nomineringar i

Årets Ledare
Urban Karlsson - IBK Dalen:s hjärta som är en stark bidragande orsak till Dalens framgångar.
Årets Herrlag
IBK Dalen - Imponerande SM-brons efter ett otroligt slutspel.
Årets idrottsman
Jonas Svahn - Sveriges kanske bästa tvåvägsspelare so gjorde ett enormt arbete i vårens slutspel.
Årets Paraidrottare
Ume Flyers - I Ume Flyers har man något att se fram emot, möta nya människor, vara en gruppmedlem med tillhörighet i laget, utveckla sig själv genom kontakt med andra samt att få möjlighet att utöva idrottslig verksamhet som alla andra i samhälle utan risk för utslagning.

Även Umedalens IF har nomineringar.
Årets ungdomsledare - Mats Bäckström Bandy och Cecilia Edström Friidrott
Årets Rookie - Linus Kapstad Vinnaren utses av Thorengruppen AB 

Stötta våra nominerade Lägg din röst.

Nyheter från våra lag
F09 Södra, 09/05 09:19 
Ume Flyers, 27/04 15:36 
P01, 19/04 18:53 
P06, 19/04 06:48 
P01, 17/04 18:44 
IBF Dam Allsvenskan, 16/04 10:11 
 
 
Våra huvudsponsorer: