Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBF Dalen
Innebandy

Välkommen!
På denna webplats har vi samlat alla våra lag förutom våra två superligalag. Dessa finns på föreningens officiella webplats www.ibkdalen.se

Inom IBF Dalen samlar vi våra ungdomslag, vi håller till i huvudsak kring Umedalen men bedriver också verksamhet på Teg. Vi vill koppla glädjen till rörelse och innebandy för att sätta det i centrum för allt vi gör. Glädje och tävling är inget som exkluderar varandra då barn tävlar så fort de får en klubba och boll eller om vem som är först till skolmatsalen. Vi anser dock att det är viktigt att barn tävlar och tränar utifrån sina förutsättningar och inte på de vuxnas villkor.

Barn- och ungdomsidrotten handlar inte om kortsiktiga vinster, den går ut på att koppla glädje till rörelse och innebandy för en långsiktig utveckling som fortsätter genom hela livet. Med den utgångspunkten så har vi inga uttagningar bland barn och ungdomar (<16år), alla barn delar lika på speltiden över en säsong och fokus ligger på att träna spelet och inte stå i kö vid koner. Barn blir bättre av att spela, inte av att titta på.
Uppstart P/F-14
2020-09-09 11:12
Dalen startar nu Innebandykul för barn födda 2014! Varmt välkommen som förälder att delta i vår uppstartsträff för att få mer information.

Två träffar, en för er boende kring Teg/Böleäng och en för er bosatta kring Umedalen.
– Teg/Böleäng, Tisdag 29/9 18:00 på Böleängsskolans gymnastiksal
– Umedalen, Onsdag 30/9 18:00 på Musköten

Klicka här för att bli medlem/börja spela i IBK Dalen.
Gör din egen bakgrundsbild till telefonen
2020-04-15 12:50
Nu kan du få din egen Dalen-bakgrund till telefonen, genom att ladda ned den tomma bakgrundsbilden HÄR kan du sen fylla i ditt eget efternamn och tröjnummer och sen använda bilden som bakgrund på din telefon. 

I exemplen ovan har vi använt typsnittet Impact men du kan använda det du vill för att göra en snygg bakgrund. Visa vilken förening du gillar mest nu också med din telefon!
All inomhusträning för grupper inställd.
2020-04-01 17:13

Föreningarna Väst på Stan, Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK Dalen, har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställer in all träning som sker i grupp inomhus med start torsdag den 2a april. Detta berör alla grupper som tränar i idrottshall, fotbollshall, fotbollstält, friidrottshall eller annan idrottsanläggning. 

Alla träningsmatcher ställs också in efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet.

Enligt rekommendationer från ovan nämnda hålls verksamhet utomhus fortfarande igång, grupper som annars tränar inomhus får nu flytta sin verksamhet utomhus.

Inställd säsongsavslutning på grund av Coronaviruset
2020-03-13 11:17

Efter rekommendationer från Svenska Innebandyförbundet har Västerbottens Innebandyförbund valt att avsluta alla barn- och ungdomsserier på Grön-, Blå-, Röd nivå, Utvecklingsserierna och Damer Div.1 idag. Förbundsserier inklusive JAS beslutas av Svenska Innebandyförbundet. Det går att läsa mer om beslutet på VIBF hemsida.

 

Vanliga symtom på COVID-19 (coronavirus) är:

-       Torrhosta

-       Feber

-       Andningsbesvär

-       Halsont

-       Huvudvärk

-       Muskel- och ledvärk

 

Har du frågor eller funderingar kring coronaviruset så besök folkhalsomyndigheten.se eller krisinformation.se, du kan också ringa det nationella informationsnumret på 113 13.

 

Här har ni svar på några vanliga frågor som kommer till oss:

Får vi fortsätta ha vanliga träningar?

Ja det är okej, prata med spelarna om vikten av att tvätta händerna regelbundet. Att stanna hemma om de har symptom, har varit i en riskzon eller har haft kontakt med någon nyligen varit i en riskzon.

 

Får vi anordna egna matcher mot andra lag?

Nej, då förbundet nu valt att avsluta seriespelet så ska det också gälla träningsmatcher.

 

Finns det handsprit som spelare kan torka händerna med?

Vi har inget lager av handsprit att dela ut till alla lag, enligt folkhälsomyndigheten så är vatten och tvål tillräckligt för att regelbundet kunna tvätta händerna och minska risken för smittspridning.

Vid oro för ett barn
2020-02-28 10:00
9/10 barn är någon gång med i en idrottsförening, men vad gör vi när vi möter ett barn vi känner oro för? När vi misstänker att något inte står rätt till i deras vardag eller i deras hem?

Här på hemsidan under fliken Trygga Idrottsmiljöer hittar du nu riktlinjer du kan ha som stöd för när du känner oro för ett barn.
Nyheter från våra lag
IBF Dam Allsvenskan, 16/09 13:03 
IBS Dam Div 1, 07/09 18:42 
P05 Södra, 30/08 18:36 
F04, 19/08 14:10 
 
 
Våra huvudsponsorer: