IBF Dalen
Innebandy
Välkommen!
På denna webplats har vi samlat alla våra lag förutom våra två superligalag. Dessa finns på föreningens officiella webplats www.ibkdalen.se
Nytt lag i Dalen - DJ17
2018-05-16 11:55

Försäsongen är i full gång för DJ17, IBK Dalens satsning på damjuniorspelare Inför säsong 2018/2019. Laget som kommer att bestå av spelare födda 2001-2003 är nu inne på sin andra vecka där de kör tre pass i veckan med fokus på kondition, styrka och snabbhet.

 

- Från föreningens sida vill vi kunna erbjuda innebandy på alla nivåer som spelarna efterfrågar, och gensvaret på denna satsning har varit stort med många spelare som visat intresse för att ta en plats i laget, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

 

Nytt träningsupplägg

Det är inte bara laget som blir nytt utan även hela säsongsupplägget där Dalen valt att köpa all fysträning av Umeå Performance Center. Under försäsongen håller UPC:s coacher i tre ledarledda pass per vecka och under säsong ska de hålla i två pass utöver lagets tre innebandyträningar och matcher.

 

- Vi vill se en minskad mängd skador samtidigt som vi vill ge spelarna de fysiska förutsättningarna att prestera så bra som möjligt på innebandyplanen och då kändes det rätt att ta hjälp av dom som är experter på området. Faller detta väl ut så kan det bli aktuellt med fler lag i framtiden, fortsätter Urban.

 

På innebandyplanen kommer laget att tränas av Magnus Lilliesköld och Johan Åsberg. Magnus är ett bekant tränaransikte i Dalen medans Johan är ny i föreningen efter att under många år varit tränare och ledare i Vindelns IF.

 

Nära samarbete med SSL och Allsvenska laget

DJ17 kommer att ha ett nära samarbete med både Dalens SSL-lag och det Allsvenska laget där gemensamma aktiviteter har planerats för säsongen. Nu närmast så kommer lagen i augusti att ha ett gemensamt träningsläger i Vindeln, vilket på allvar kickar igång inomhussäsongen.

 

- Våra SSL-tränare Henrik Wilhelmsson och Simon Stålberg är mycket positiva till upplägget och kommer självklart att stötta tränarna i den omfattning det behövs för att satsningen ska bli så lyckad som vi vill. Ambitionen är att inom några år ska dessa tjejer kunna fightas om en plats i det allsvenska laget eller kanske till och med i SSL-laget, säger Urban Karlsson.

 

Bred uppslutning

Nästan 30 spelare har hittills anslutit till träningsgruppen och för de som spelar fotboll så är det okej att stå över de träningspass där det krockar. 

 

- Vi är positiva till dubbelidrott och det är många år kvar innan dessa tjejer ska nå sin topp, men det vi sagt är att vi varken ställer högre eller lägre krav på de som dubbelidrottar. Den träning som vi kör under försäsongen med fokus på kondition, snabbhet och styrka ger positiva effekter även på annat idrottsutövande så bara den samlade träningsmängden inte blir för hög så ser vi gärna att spelarna kombinerar träningarna, säger Urban.

 

Mer information

Om du vill ha mer information om Dalens satsning på DJ17 så kontakta då IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson på tel. 073-088 64 84 eller e-post karlsson@ibkdalen.se. Vill du komma i kontakt med tränarna så når ni Magnus Lilliesköld på tel 070-648 58 67 och Johan Åsberg på tel 070-3553551

IBK Dalen söker extra personal
2018-04-30 10:08
Nu söker vi folk som kan hjälpa till så att vi blir ännu bättre nästa säsong.
Vi söker ideell arbetskraft som kan hjälpa oss att bli ändå bättre inför nästa säsong.
Vi söker dig, eller du som känner någon som är social, driven, stresstålig och initiativtagande som brinner för Dalen och innebandy.
Vi söker personer som kan hjälpa till kring matcharrangemangen.
Som t.ex. entrépersonal, arenavärdar (personer som står i entrén eller hjälper till inne i arenan och kring andra arrangemang) eventpersonal, kioskpersonal, VIP-avdelningen m.m.
Vi ser gärna att du är över 16 år.

Skriv ett mail till oss och berätta lite mer om dig.
Det går även bra att ringa.
Välkommen att bli en av oss!
090-14 43 70
kansli@ibkdalen.se
Trygga Idrottsmiljöer
2018-02-13 14:45
Barn har rätt till en trygg miljö, idrotten ska vara en trygg miljö. I vår förening pågår det ett utvecklingsarbete för att skapa en tryggare idrottsmiljö där barn inte behöver uppleva mobbning, trakasserier eller fara illa. En del i detta arbete är att öppna en så kallad visselblåsarfunktion där barn, ledare och vuxna kan rapportera in om de misstänker att något barn far illa. Du hittar länken direkt i det här mailet eller via din förenings hemsida.
Julfika 28 december
2017-12-18 10:20
Vi bjuder in dig som är ledare för barn och ungdomar inom Sandåkers SK, Umedalens IF och IBK Dalen till julfika i samband med SSL matchen IBK Dalen - IBF Örebro, på torsdag den 28 december. Uppe i VIP:en på arenan kommer det finnas julfika och möjlighet att träffa och prata med vår gemensamma Barn- & Ungdomsutvecklare. Anmälan sker i förväg till ungdom@vastpastan.se
Ketil Camp 2018
2017-12-01 10:00
Anmälan för 2018 års läger har öppnats. Antalet platser är begränsat så boka din vecka så snart som möjligt och missa inte rabattkoden 24dec som ger 10% rabatt till och med just julafton!
De aktuella veckorna är vecka 28 och vecka 29.

Anmälan görs här: http://www.ketilcamp.com/anmalan/

Om Ketil Camp
Lägret arrangerades för första gången sommaren 2016 och blev en succé! Vi är glada och stolta över att det upprepades sommaren 2017. Nu är det dags för den tredje upplagan av Ketil Camp och målet är givetvis att det ska bli det bästa lägret hittills!
Nyheter från våra lag
Ume Flyers, 02/05 11:35 
P05 Södra, 01/05 18:20 
F09 Södra, 15/04 11:34 
P05 Södra, 13/04 16:45 
P05 Södra, 11/04 20:47 
 
 
Våra huvudsponsorer: