SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBF Dalen
Innebandy

Som aktiv medlem i föreningen tillhör man sin årgång och flytt mellan lagen är ej tillåtet oavsett egen vilja, nuvarande kompetensnivå, nuvarande fysisk nivå, kompisar eller påtryckningar från föräldrar/ledare.

 

År ett tillåts man börja med Innebandylek i den ett år äldre gruppen om gruppens antal anser detta vara ok samt att individen är mogen för detta steg. Året därpå skall man dock återgå tillbaka till sin egen årgång.

 

Man spelar i sin aktuella ålder fram till det blir juniorserier och först därefter kan det bli aktuellt med att . Detta skall i så fall ske i samråd mellan båda lagens ledare samt individen själv. Detta får inte riskera ett lags existens. Vid särskilda fall kan individen/-er byta lag tidigare, dessa ärenden beslutas då av föreningen och inte av föräldrar eller ledare. Skriftlig motivering krävs.

 

Lån av spelare till träning mellan ålderskullar och lag är okej, även till matcher i seriespel och cuper men dessa vid dessa lån ska det inte vara någon selektion av spelare utan alla ges en rättvis möjlighet till att lånas in. Mellan lag bestående av äldre ungdomar i JAS och juniorlag kan lån motiveras utifrån spelarens färdigheter men ska då ske i samråd mellan lagens ledare samt individen själv.

 

Samma principer gäller när nya spelare önskar börja spela i föreningen. Om de bor inom vårt upptagningsområde försöker vi alltid ge möjlighet att börja i föreningen. Spelare som bor i annan förenings upptagningsområde ska i första hand spela i den föreningen. Undantagsfall kan ske om den föreningen ej har lag i aktuell ålder eller att det av andra särskilda skäl motiverar ett byte av förening. Sådana ärenden ska beslutas av föreningen och inte av föräldrar eller ledare. Skriftlig motivering krävs.

Följande skäl för en övergång anges av Västerbottens Innebandyförbund:

  • Spelaren flyttar till annat område, stad eller ort.
  • Spelaren inte har något lag på orten att spela i.
  • Då synnerliga skäl föreligger (såsom utanförskap, mobbning eller liknande).

 

Denna policy bygger på det Samsynsdokument som Västerbottens Innebandyförbund tillsammans med föreningarna i västerbotten tagit fram. Du hittar det dokumentet HÄR.

 
 
Våra huvudsponsorer: