SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBF Dalen
Innebandy

Välkommen!
På denna webplats har vi samlat alla våra lag förutom våra två superligalag. Dessa finns på föreningens officiella webplats www.ibkdalen.se

Inom IBF Dalen samlar vi våra ungdomslag, vi håller till i huvudsak kring Umedalen men bedriver också verksamhet på Teg. Vi vill koppla glädjen till rörelse och innebandy för att sätta det i centrum för allt vi gör. Glädje och tävling är inget som exkluderar varandra då barn tävlar så fort de får en klubba och boll eller om vem som är först till skolmatsalen. Vi anser dock att det är viktigt att barn tävlar och tränar utifrån sina förutsättningar och inte på de vuxnas villkor.

Barn- och ungdomsidrotten handlar inte om kortsiktiga vinster, den går ut på att koppla glädje till rörelse och innebandy för en långsiktig utveckling som fortsätter genom hela livet. Med den utgångspunkten så har vi inga uttagningar bland barn och ungdomar (<16år), alla barn delar lika på speltiden över en säsong och fokus ligger på att träna spelet och inte stå i kö vid koner. Barn blir bättre av att spela, inte av att titta på.
Vi samarbetar med RF-SISU
2023-03-15 15:16

Alla idrottsföreningar och även vi samarbetar med de olika idrottsförbunden och RF-SISU, vår förening har länge haft ett väl utvecklat samarbete med RF-SISU där vi bland annat arbetar med lärgrupper. En lärgrupp är när en grupp människor, t.ex ledare, diskuterar ett ämne för att lära av och med varandra. Lärgrupper är något som en del av er har hört talats om och föreningen kommer nu att utveckla sättet som vi arbetat med lärgrupper för att mer kunna rikta ämnena och diskussionerna mot vad som är viktigt att utveckla inom vår förening. Hur funkar det?

Stötta Dalen! Köp RC-Appen och Dalenhäftet!
2023-03-03 11:59

RC-Appen ger tillgång till 100-tals exklusiva rabatter från Onlinerabatt, dessutom får ni tillgång till Restaurangchansen i hela Sverige som erbjuder rabatter på restauranger, butiker, nöjen och fine dining.

Nu finns även vårens Dalenhäfte att köpa. Häftet innehåller massor med fina rabatter och är giltigt t.o.m. 2023-06-30.

 

Läs mer och beställ här:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfp74ElXlu4UTNYZGKq627ttXixuWEBRPuim5hMqOzcifDRw/viewform

Utbildningsmöjlighet - Åldersanpassad träning för B&U och skadeprevention
2023-02-13 12:00
Vi har med en månad kvar (16/3) fått in 35 anmälningar till utbildningen om Åldersanpassad träning för barn & ungdom och skadeprevention och det tycker vi är fantastiskt roligt! Det visar på att de som hört av sig och önskat en sån här utbildning varit rätt ute.
 
Jag tror att intresset för att delta på utbildningen finns hos fler så tänkte därför påminna om möjligheten att delta. Vi kommer inte att ha någon gräns på deltagare utan du som är ledare i Umedalens IF, Sandåkerns SK eller inom Dalen har möjlighet att kostnadsfritt delta. Något som är roligt är att vi har ledare från olika idrotter som kommer delta som fotboll, friidrott, innebandy och gymnastik.
Tillsammans minskar vi skadorna i innebandy!
2023-02-02 08:30

Alla är vi intresserade av att förebygga skador för att våra aktiva ska hålla sig på planen och slippa en stukning, knäskada eller annan skada. Nu finns ett jättebra material för innebandy ute via Svenska Innebandyförbundet och Linköpings Universitet: Knäkontroll+.

Rolig nyhet och möjlighet för dig som är ledare!
2022-12-06 13:00

Efter årsskiftet så kommer vi att starta upp med en träningstid för dig som är ledare inom Dalen, där får du möjligheten att lära känna andra ledare inom föreningen och spela innebandy. Ett riktigt roligt initiativ som kommer från önskemål bland några av er ledare inom föreningen och vi tycker det är jättekul att intresset finns och att vi kan göra det här.

 

Träningstiden är på Umeå Energi Arena Vind Väst söndagar 20:00-21:00, vi tränar alla söndagar utom den 22/1 och 9/4 då vi fått information om att hallen är uppbokad för andra arrangemang.

 

Är du intresserad av att vara med eller att komma när du kan och inte tidigare anmält ditt intresse? Kontakta då Andreas Ågren på ungdom@vastpastan.se

Nyheter från våra lag
P05 Södra, 16/05 17:21 
P05 Södra, 16/05 16:00 
P05 Södra, 15/05 16:43 
P05 Södra, 11/05 16:04 
P05 Södra, 10/05 21:07 
P05 Södra, 26/04 17:05 
 
 
Våra huvudsponsorer: